Du er her: Hjem>Om Russian Blue

Russian Blue

Rasen Russian Blue har sitt opphav i blå katter som ble ført fra Russland til England på slutten av 1800-tallet, og siden den gang har rasen utviklet seg mye, særlig i kroppsfasong og øyenfarge. En Russian Blue idag er en middels stor katt, grasiøs, vakker og velproporsjonert med mellomblå dobbel pels med sølvskimmer og smaragdgrønne øyne. De er lekne, vennlige og hjemmekjære katter, og er ofte reserverte overfor fremmede. De kan være litt lettskremte, og trives best omgitt av sine nærmeste uten for store omveltninger. De egner seg derfor best i hjem med et moderat aktivitetsnivå.

Rasen krever lite pelsstell, men som med alle katter bør russeren også bli vant til å bli håndtert med en myk børste, og når katten røyter kan dette begrense spredningen av løse hår. I tillegg byr lett børsting på kos og kontakt for katten, og tjener derfor dere begge.

Russere er intelligente og praktisk anlagt, og liker seg i høyden. Det betyr at du må regne med at de lærer seg å åpne dører , og at de vil utforske alle kroker og høyder de kan finne. 

Katter fra NO*Keimilio's skal ikke gå fritt utendørs. Om du har mulighet til å gi katten(e) adgang til et sikret uteområde er det flott, men ellers må de enten føres i bånd eller holdes innendørs.